+36703257587 KREATÍV MEGOLDÁSOK

Üzleti partnerek és kapcsolatok ellenőrzése

Üzleti partnerek és kapcsolatok ellenőrzése
 

Elgondolkodott már azon, milyen kockázatokat vállal, ha nem ismeri pontosan üzleti partnerei hátterét? Mi lenne, ha megalapozatlan döntéseket hozna, ami később komoly következményekkel járhat?

Szakértőink segítségére akkor is számíthat, ha az üzleti partnerek és kapcsolatok ellenőrzése, illetve a törvénytelen tevékenységeket folytató stróman kiszűrése a cél.

Szakértői csapatunk magas szintű szakértelmével és gazdag tapasztalatával gyors és hatékony segítséget nyújt az üzleti partnerek és kapcsolatok ellenőrzéséhez, valamint a strómanok kiszűréséhez.

Az általunk nyújtott szolgáltatások magukban foglalják a céginformációk beszerzését, a hátterek és pénzügyi adatok ellenőrzését, valamint a tulajdonosi struktúra elemzését.

Amennyiben ránk bízza a munkát, garantáljuk, hogy minden lényeges információról tudomást szerez, amelyek segíthetik Önt az üzleti döntéshozatalban, a megfelelő üzleti partnerek kiválasztásában.

Az általunk kínált jelentések és elemzések révén támogatjuk üzleti sikerét, és biztosítjuk, hogy minden kapcsolat, valamint partner megfeleljen az elvárásoknak és ne essen abba a hibába, hogy strómanokkal vagy átverésre szakosodott vállalkozásokkal kössön szerződést.

Csak megbízható üzleti partnerekkel működjön együtt!

Az üzleti partner kiválasztásának folyamata több lépésből áll, amelyek azt biztosítják, hogy a vállalat elvárásainak és céljainak a kiválasztott fél maradéktalanul megfeleljen.

Az alábbi szempontok kiemelt jelentőséggel bírnak az üzleti partner megbízhatóságának ellenőrzése szempontjából:

  • Üzleti partner referenciák ellenőrzése,
  • Pénzügyi átvilágítás,
  • Jogszabályoknak való megfelelés vizsgálata,
  • GDPR és egyéb adatvédelmi szabályozásoknak való megfelelés ellenőrzése.

Az üzleti partner referenciák ellenőrzése az egyik legfontosabb lépés a cégek közötti kapcsolatok kiépítése során. Ez a folyamat segít megbizonyosodni arról, hogy a potenciális partnerek megbízhatóak, szakmailag kompetensek és a korábbi együttműködéseik során már pozitív eredményeket értek el.

A pénzügyi átvilágítás az üzleti partnerek ellenőrzésének egyik legfontosabb lépése. Ennek során a szakembereink alaposan átvizsgálják az adott üzleti partner likviditását, fizetőképességét, hogy Ön meggyőződhessen róla, a másik fél biztosan képes a pénzügyi teljesítésre.

Az üzleti partnerek és kapcsolatok ellenőrzése során az adósságállomány vizsgálata is sorra kerül. Ha egy cég pénzügyi nehézségekkel küzd vagy nagy adósságot halmozott fel, akkor az jelentős kockázatot jelent, amennyiben együttműködésre kerül sor. Még a szerződés aláírása előtt kötelező érvényű jelentőséggel bír ezen elemek vizsgálata.

Az adott cég pénzügyi elemzése során olyan következtetéseket lehet levonni, amiknek a segítségével nagy valószínűséggel meghatározható az üzleti partner jövőbeli teljesítménye, így ennek megfelelően tud döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy leszerződik-e vele vagy sem.

 

Segítünk elkerülni a törvénytelen tevékenységet folytató strómanokkal való együttműködést!

 

A „stróman” kifejezés egy olyan személyt vagy entitást jelöl, aki más személy nevében vagy érdekében hoz döntéseket, rejtve tartva az igazi érdekelt személy kilétét.

A strómannak nevezett személy névlegesen birtokolhat vagy irányíthat egy üzleti vállalkozást, vagy részt vehet valamilyen tranzakcióban, miközben az igazi tulajdonos vagy irányító személy a háttérben titokban marad.

Az igazi érdekelt fél gyakran azért használ strómant, hogy elkerülje az üzleti döntésekkel, tranzakciókkal járó felelősséget, valamint kihúzza magát az adózás, a jogi kötelezettségek vagy más szabályozások alól.

Egy ilyen személlyel való együttműködés jelentős kockázatot jelent a cégeknek, éppen ezért a stróman kiszűrése egy kiemelt feladata minden cégvezetőnek a pénzügyi és üzleti kockázatok minimalizálása érdekében.

A stróman kiszűrésének módszerei közé tartozik többek között:

  • A nyilvános és privát adatbázisok, például cégjegyzékek és kereskedelmi nyilvántartások, hitelminősítő intézet adatainak, fekete listáinak átvizsgálása.
  • A cég által megadott referenciák leellenőrzése.
  • A vállalat korábbi vagy jelenlegi üzleti partnereivel való kapcsolatfelvétel.
  • A céggel kapcsolatos médiamegjelenések áttanulmányozása.

A strómanok kiszűrése egy alapos és részletes vizsgálatot igénylő, komplex feladat, amit több nézőpontból is érdemes megközelíteni. A fenti módszerek kombinált alkalmazása segíthet kiszűrni a nem megbízható üzleti partnereket, de ha biztosra akar menni, akkor kizárólag szakemberekre érdemes bízni a munkát.

Szakértő csapatunk széleskörű tapasztalattal és átfogó tudással áll a rendelkezésére, hogy kizárólag olyan üzleti együttműködéseket alakítson ki, amik biztosítják a vállalkozása sikerét és hosszú távú stabilitását.

Alakítson ki hosszú távra szóló, 100%-ban tisztességes partneri kapcsolatokat!

Az üzleti működés során a hosszú távú üzleti kapcsolatok kialakítására érdemes koncentrálnia, azok ugyanis számos előnyt kínálnak Önnek.

Az üzleti partnerek közötti hosszú távú együttműködés előnyei közé tartozik, hogy az idő múlásával, ahogy a felek egyre inkább megismerik egymást, erősödik közöttük a bizalom.

A hosszú távú üzleti kapcsolatok stabilitást és kiszámíthatóságot biztosítanak mindkét félnek, ami segíti a kommunikációt, a tervezést és a stratégiai döntéshozatalt is. A közös érdekek és célok elősegítik az innovációt és a közös fejlesztési projekteket, amik mindkét félnek előnyösek lehetnek.

Az új partnerek keresése és kiválasztása költséges és időigényes folyamat, ami a cégvezetőktől is sok figyelmet, energiát igényel. Ha viszont hosszútávon is elköteleződnek egymás mellett a felek, akkor a vezetőség megspórolhatja az üzleti partnerek felderítésére, kiválasztására és vizsgálatára fordított pénzösszeget.

Szakértői csapatunk profi segítséget nyújt az üzleti partnerek és kapcsolatok ellenőrzésében és a strómanok kiszűrésében. A munkánkkal minden támogatást megadunk ahhoz, hogy kizárólag megbízható személyekkel tudjon együttműködni és hosszútávon is jövedelmező üzleti kapcsolatokat tudjon kialakítani.