+36703257587 KREATÍV MEGOLDÁSOK

Próbavásárlás és tesztelés

Próbavásárlás

Szolgáltatásaink között az ellenőrző vásárlások és tesztelések is szerepelnek, amit magas szakértelemmel és átfogó, több éves tapasztalattal a hátunk mögött végzünk el.

Szakértőink a próbavásárlás során profi módon, valós vásárlási szituációt szimulálnak egy adott üzletben vagy szolgáltatónál, hogy teljeskörűen felmérjék a kiszolgálás, valamint a termékek, szolgáltatások minőségét, és összességében a vásárlási élményt is elemezzék.

Az ellenőrző vásárlások kiértékelését követően átfogó képet kap a cég alkalmazottainak munkájáról, valamint fény derül azokra a hibákra, illetve hiányosságokra is, amikkel kapcsolatban érdemes fejlesztéseket végrehajtani.

Szakszerűen kielemezzük, leteszteljük a cég dolgozóinak munkáját!

A próbavásárlás egy rendkívül hasznos eszköz a vállalatoknak, lehetővé teszi ugyanis, hogy valós környezetben lehessen értékelni az alkalmazottak, például eladók, pultban dolgozók, ügyfélszolgálati munkatársak munkáját és hiteles képet lehessen kapni a kínált termékek, szolgáltatások minőségéről.

A próbavásárlás előnyei közé tartozik:

 • Valós visszajelzéseket lehet kapni, hiteles tapasztalatokat lehet szerezni
 • Könnyen fel lehet deríteni a rejtett problémákat
 • Hitelesen lehet értékelni a dolgozók munkáját

A tesztelések során szerzett információk nagy segítséget nyújtanak az innovációban és a különböző – például a termékeket, a szolgáltatásokat vagy a kiszolgálást érintő – fejlesztésekben.

Az ellenőrző vásárlások rámutatnak arra, hogyan lehetne még inkább kielégíteni a vásárlók igényeit, ezzel növelve az elégedettségüket, a cég iránti bizalmukat, elkötelezettségüket. A vizsgálat során könnyen ki lehet deríteni, hogy kik azok a dolgozók, akik nem megfelelően, hanyagul, figyelmetlenül végzik a munkájukat ezzel károsítva a cégét és a róla kialakult képet.

Ne bízza a véletlenre a vásárlók, ügyfelek kiszolgálását – a minőség versenyelőnyt jelent!

Azok a vállalatok, amelyek szakértők bevonásával, rendszeresen alkalmazzák a próbavásárlást, általában jobban felkészültek a piaci változásokra és versenyképesebbek a piacon. A pontos visszajelzések révén ugyanis képesek arra, hogy gyorsan reagáljanak a vásárlói igényekre, ami hosszútávon növeli a vásárlói elégedettséget és a lojalitást is.

A próbavásárlási tapasztalok megosztása kulcsfontosságú lépés a folyamatban, hiszen a levont következtetésekről, tanulságokról minden érintett személynek tudomást kell szereznie. Fontos, hogy rendelkezzen egy részletes szakértői jelentéssel, ami tartalmazza a megfigyeléseket, értékeléseket, javaslatokat. Az ebben a dokumentumban szereplő információkat pedig oktatások, képzések vagy workshopok keretén belül ismertetni kell a cég többi vezetőjével, dolgozójával is.

A próbavásárlás folyamata rendszerint az alábbi lépésekből áll:

 • Célok meghatározása
 • Tesztelők kiválasztása
 • Vásárlási helyzetek, forgatókönyvek kidolgozása
 • Próbavásárlás lebonyolítása
 • Adatok gyűjtése, kielemzése

Az ellenőrző vásárlásoknak többek között a vásárlói vélemények összegyűjtése is fontos része. Azok tudatában sokkal jobban megértheti őket, ennek köszönhetően pedig mélyebb rálátást kaphat az elégedettségük – vagy épp az elégedetlenségük – okára, ami szintén az innovációk, fejlesztések alapjául szolgálhat.

Próbavásárlásokkal nemcsak a saját cégét ellenőrizheti le

A próbavásárlások megbízhatósági tesztekként is működhetnek, ugyanis nemcsak a saját vállalatunknál, hanem más cégeknél is elvégezhetőek a piackutatási és versenyképességi elemzések részeként.

A más cégeknél – például az üzleti partnereknél, versenytársaknál – végzett ellenőrző vásárlások lehetőséget nyújtanak arra, hogy fontos információkat és tapasztalatot szerezzünk a piaci környezetről.

Íme, néhány konkrét terület, amiket fel lehet deríteni:

 • Ügyfélszolgálat gyorsasága, hatékonysága
 • Termékek és szolgáltatások minősége
 • Árak versenyképessége, akciók hatékonysága
 • Vásárlói élmény és elégedettség
 • Versenyképesség

Magas szaktudásukkal és több éves tapasztalatukkal a hátuk mögött a szakembereink profin elvégzik az ellenőrző vásárlásokat, teszteléseket és igény esetén az ügyfélvéleményeket is összegyűjtik. A munkánkkal segítünk, hogy hiteles és átfogó képet kapjon a termékek, szolgáltatások, valamint a kiszolgálás minőségéről, és ezen keresztül a cég versenyképességéről.