+36703257587 KREATÍV MEGOLDÁSOK

Magánnyomozó árak X-Rock – hogyan kalkuláljunk?

magánnyomozó árak megbeszélés

Számos oka lehet annak, hogy úgy dönt felfogad egy megbízható magánnyomozót, aki munkájával segít abban, hogy cége, vállalkozása gördülékenyen működjön.

Amikor például felvesz egy új alkalmazottat vagy üzletet szeretne kötni egy potenciális partnerrel, akkor szükség lehet az adott személy hátterének alapos ellenőrzésére.

Különösen akkor, ha egy fontos pozícióról van szó, ami olyan feladatkörökkel jár, amit csak a megfelelő szakmai hozzáértéssel rendelkező személyre bízna rá.

A fontos üzleti ügyek esetén is sok minden foroghat kockán, így akkor is lényeges lehet kideríteni, hogy kivel fog együttműködni. Ilyenkor jobb biztosra menni és felfogadni egy tapasztalt magánnyomozót, aki segít a megnevezett személyek átvilágításában.

Mitől függ a magánnyomozás ára?

Mivel a magánnyomozó árak alakulása első sorban attól függ, hogy pontosan milyen nyomozásról van szó, így minden esetben egyedileg adunk árajánlatot.  Pontos árat csak a megbízás minden részletének pontos ismeretében tudunk adni

Nem mindegy az sem, hogy egy vagy több személy megfigyelése szükséges a megbízás teljesítéséhez, illetve, hogy milyen adatokat kel beszerezni, és azok felkutatása mennyi időt, munkát igényel. Sőt, az is számít, hogy Budapest területén vagy vidéken, esetleg külföldi helyszínen kell-e nyomozni.

Ez utóbbi esetben lényeges szempont az is, hogy milyen távolságokat kell megtennie a nyomozónak és az ott tartózkodása alatt szüksége van-e szállásra. 

Némely esetben ügyvéd bevonására is sor kerülhet, például, amikor vagyonelosztással vagy követeléskezeléssel kapcsolatban kell nyomozni. Ez persze csak néhány kiragadott részlet, hiszen nincs két egyforma ügy, mindegyik eset egyedi elbírálást igényel. 

Természetesen még a nyomozás megkezdése előtt pontosítjuk, hogy nagyjából milyen végösszegre számíthat annak kapcsán. Egy konzultáció során átbeszélünk minden fontos részletet, amely befolyásolja végleges díjat, így előre tudható a végösszeg, amelyet számlázni fogunk a döntéshozatalt követően. 

magánnyomozó kellékek

Mennyibe kerül a magánnyomozás?

Általánosságban elmondható, hogy Magyarországon 2022-ben 25 -30.000  Ft/órától indulnak az árak és a feladat összetettségétől függően változnak felfelé. Mivel minden eset egyedi, így konkrét árat csak a probléma komplex megismerése után tudunk adni.

Nálunk az előzetes személyes konzultáció díja 40.000 forint az első órában, de ha ennél tovább tart az egyeztetés, akkor minden megkezdett órában 20.000 forint kerül felszámításra. Az ár tartalmazza az ügyvédi jelenlétet is szükség esetén.

Amennyiben létrejön a megállapodás, ezt az összeget beleszámítjuk a magánnyomozás díjába. A konzultáció keretén belül feltárásra kerülnek az ügy részletei annak érdekében, hogy pontos képet kapjunk az elvégzendő magánnyomozói feladatról.

Érdemes úgy készülni, hogy mindenre kiterjedő kérdésekkel készülünk, miáltal minél részletesebb képet kaphatunk az ügy hátteréről, amely tartalmaz minden információt és körülményt, amelyek a legkisebb mértékben is fontosak lehetnek. Ezen adatok  alapján készítünk majd egy árkalkulációt, hogy végleges döntést tudjon hozni és tisztán látható legyen, mennyibe is fog kerülni a nyomozói munka.

Az előzetes kalkuláció ismeretében eldöntheti, hogy igénybe szeretné-e venni a szolgáltatásunkat.

Hosszabb nyomozói munkák esetén szükség lehet előleg kifizetésére is biztosíték gyanánt. Ennek mértéke is nagyon változó attól függően, hogy pontosan milyen feladatról van szó és előreláthatóan mennyi idő kell az ügy lezárására, illetve a bizonyítékok megszerzésére.

költségek

Mit foglal magában magánnyomozói munkadíj?

Az ár tartalmazza a sok éves tapasztalattal rendelkező magánnyomozó vagy csoportos munka esetén a nyomozók munkadíját, illetve minden olyan feladatot, költséget, amelyre szükség lehet a nyomozói tevékenység elvégzéséhez.

Ilyen például a konzultáció, a szakember helyszínre jutása, a nyomozó, illetve kollégái díja és egyéb felmerülő költségek. Az erről készített írásos beszámoló, vagyis jegyzőkönyv, illetve amennyiben erről is szó esik a megállapodásban, akkor a tényeket alátámasztó bizonyítékok – fotók, dokumentumok vagy más adatok – megszerzése, prezentálása.

Ha szükség van jogi támogatásra, például tanácsadás vagy képviselet formájában, a végösszeg az ügyvéd, illetve a jogász közreműködését is tartalmazza.

Az X-rock Magánnyomozó iroda várja megkeresését!

Kérjen ajánlatot!