+36703257587 KREATÍV MEGOLDÁSOK

Cégvizsgálat és információgyűjtés

Cégvizsgálat és információgyűjtés

Céginformációk beszerzése

 

Tudja, milyen előnyökről maradhat le, ha vállalkozása nem rendelkezik naprakész céginformációkkal? Mi történhet, ha nem látja át pontosan a piacon zajló változásokat és a versenytársak tevékenységét?

Engedje meg, hogy segítsünk Önnek megszerezni és értelmezni azokat az információkat, amelyek nélkülözhetetlenek vállalkozása jövőjének tervezéséhez és fejlesztéséhez. Ne hagyja, hogy a bizonytalanság és a versenyelőny elvesztése befolyásolja döntéseit! Célunk, hogy segítsünk Önnek biztos alapokra helyezni vállalkozását a piaci versenyben.

Cégünk tevékenységi körébe tartozik a cégvizsgálat és információgyűjtés is, ami kulcsfontosságú szerepet játszik az üzleti döntéshozatalban.

Magas szintű szakértelmünk és tapasztalatunk révén gyors és hatékony segítséget nyújtunk:

 

 • céginformációk beszerzéséhez,
 • cégtörténet összeállításához és
 • fantomcégek felderítéséhez.

Amennyiben szakértői csapatunkat bízza meg versenytársai, ügyfelei átvilágításával, garantáljuk, hogy birtokába kerül minden olyan lényeges információ, amelyek ismeretében a képessé válik a megfelelő üzleti döntések meghozatalára.

Döntsön helyesen a megfelelő céginformációk birtokában!

Cégvezetőknek több okból kifolyólag is kulcsfontosságú a naprakész, hiteles céginformációk beszerzése. A piacon működő cégekről – legyenek azok potenciális partnerek vagy versenytársak – létfontosságú, hogy minél több adattal rendelkezzen.

Minél többet tud ugyanis róluk, annál inkább átlátja a piac működését, alakulását, illetve a saját vállalatának erősségeire, gyengeségeire is mélyebb rálátást kap. Az adatok birtokában a fejleszthető területek, lehetőségek is nyilvánvalóbbá válnak.

Tisztában kell lennie a piac környezetének változásaival és az üzleti tevékenységét befolyásoló tényezőkkel. Néhány jelenség, amiről mindenképp tudnia kell:

 • Új konkurens megjelenése, ami csökkentheti a piaci részesedését.
 • Fantomcégek jelenléte, amik csalásokkal, hamis információkkal tévesztik meg a partnereiket.
 • Meglévő vagy lehetséges partnercégek fizetésképtelenné válása, akikkel az együttműködés jelentős anyagi károkat okozhat.

Nagyon fontos azonban, hogy a céginformációk megbízhatósága kapcsán minimális kétely se merüljön fel, hiszen csak azok az adatok értékesek, amik naprakészek és 100%-ban hitelesek.

Legyen tisztában a piac változásaival és a lehetséges veszélyekkel!

Szakértőink segítenek kideríteni, hogy egy adott cég milyen mértékben jelent veszélyt az Ön vállalatának működésére, befolyásolja-e a piaci részesedését és okozhat-e bármilyen kárt. Az új konkurensek piacon való megjelenése számos olyan következménnyel járhat, amire időben fel kell készülni.

A céginformációk ingyenes forrásai, mint például a NAV vagy a cégbíróság adatbázisai, a KSH statisztikái vagy az ingyenesen használható céginformációs rendszerek (Opten, e-cegjegyzek.hu) gyakran nem nyújtanak elég információt. Emiatt pedig előfordulhat, hogy nem kap elég átfogó képet a valós helyzetről. Miért bajlódna a céginformációk megszerzésének módjaival, ha az adatokat, amire kíváncsi, gyorsan, kényelmesen is kézhez kaphatja?

A szakértőink által elkészített konkurencia-vizsgálat hiteles adatokat szolgáltat a versenykörnyezet jelenlegi állapotáról, beazonosítja azokat a piaci szereplőket, akik az Ön cégének versenytársai vagy akik azokká válhatnak. Ezáltal időben meg tudja tenni a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy versenyelőnyt szerezzen.

Az általunk felderített céginformációk aktualitása és megbízhatósága olyan tényezők, amikért a szakértői csapatunk garanciát vállal.

Nemcsak a versenytársak, hanem a lehetséges üzleti partnerek is veszélyt jelenthetnek.

 

Cégtörténet összeállítása

 

A piacon számos olyan cég lehet – például beszállítók, disztribútorok, kis- és nagykereskedők stb. -, akikkel megéri együttműködni. Mielőtt azonban hivatalosan is leszerződne velük, nagyon fontos, hogy napirendre kerüljön a partnercégek alapos vizsgálata és a cégtörténet összeállítása.

Szakembereink a cégtörténet összeállítása során alapos vizsgálatot készítenek az adott vállalat múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Többek között ezekre a kérdésekre is választ adnak:

 • Mikor és milyen körülmények között alapították a céget, kik voltak az alapítók?
 • Milyen változások történtek a tulajdonosi, vezetői struktúrában?
 • Milyen sikerei, eredményei vannak az adott cégnek?
 • Hogyan tudott az elmúlt években pénzügyileg teljesíteni?

A cégtörténet fontossága megkérdőjelezhetetlen, hiszen annak felderítése számos kockázatot és problémát segít elkerülni, amik potenciálisan veszélyeztethetik a vállalat sikerét és stabilitását. Elkerülhető például, hogy olyan partnerekkel kössön megállapodást, akik nem megbízhatóak és esetleg pénzügyileg sem tudnak megfelelően teljesíteni, ezzel jelentős anyagi károkat okozva.

Legyen tisztában azzal, hogy kivel köt szerződést!

A cégtörténet összeállítása precíz és alapos munkát igényel, amit csak hozzáértő szakemberek tudnak hatékonyan elvégezni. Bátran ránk bízhatja a feladatot, mi ugyanis körültekintően járunk el és minden fontos információra fényt derítünk!

A cégtörténet összeállításának lépései az alábbiak:

 • Céges adatok gyűjtése: névjegyzék, cégjegyzék, alapító okirat,
 • Pénzügyi adatok gyűjtése: éves jelentések, mérlegek, könyvelési adatok,
 • Jogi dokumentumok gyűjtése: peres ügyek, jogviták,
 • Piaci és versenytársi adatok gyűjtése: piaci elemzések, versenytárs-vizsgálat.

A gyűjtött adatok birtokában pedig elkészítésre kerül egy átfogó, minden részletre kiterjedő elemzés az adott cég piaci és pénzügyi helyzetéről, valamint a működésének szabályosságáról.

 

Fantomcégek felderítése

 

Segítünk elkerülni a fantomcégek káros hatásait!

A fantomcégek általános jellemzői közé tartoznak, hogy bár látszólag léteznek, de valójában nem folytatnak valós gazdasági tevékenységet. Ezeket az álvállalkozásokat gyakran használják illegális vagy etikátlan célokra, például pénzmosásra, adóelkerülésre, csalásra vagy más pénzügyi bűncselekményekre.

A fantomcégek felismerése minden cégvezetőnek fontos, hiszen így el tudják kerülni azt a súlyos hibát, hogy üzleti kapcsolatba lépjenek velük, és ezáltal a tudtukon kívül bűncselekmények résztvevőivé váljanak. Amennyiben álcégekkel működik együtt, akkor komoly pénzbírságokra, kártérítési perekre számíthat, sőt, még akár az üzleti engedélye is felfüggesztésre, visszavonásra kerülhet.

Szakértő csapatunk tudására, tapasztalatára nemcsak a céginformáció gyűjtése és a cégtörténet összeállítása, hanem a piacon működő fantomcégek felderítése kapcsán is számíthat, éljen a lehetőséggel!