+36703257587 Garantáljuk a bizalmas adatkezelést

Követeléskezelés

követeléskezelés

Tevékenységi körünkbe tartozik a kintlévőségkezelés, követeléskezelés is.

 

Az üzleti életben nap, mint nap sor kerül az értékesítésre. Sajnos azonban a vevők nem mindig rendezik a nevükre kiállított számlákat úgy, ahogy az elvárható lenne. Ha nem csak egy kis késésről van szó, hanem a tartozások hónapokig, esetleg évekig is fennállnak és az érintettek még így sem akarnak vagy nem tudnak fizetni, akkor ott komolyabb intézkedésekre is szükség van. Ennek természetesen megvannak a maga jogi és gazdasági vonatkozásai, feltételei, melyekkel Önnek, mint igazgatónak vagy ügyvezetőnek maradéktalanul tisztában kell lennie.

Munkánk során vizsgáljuk, hogy a fennálló követelések valóban jogosak-e, illetve, hogy megtörténtek-e azok az intézkedések, amiket ilyenkor a cégnek meg kell tennie. Gondolunk itt például az adós írásbeli felszólítására. Minden részletre kiterjedő ellenőrzést végzünk, hogy aztán segítsünk dönteni a további teendőkről.

A követeléskezelés mindig egy kényes téma, hiszen sok cég úgy érzi, hiába hajtja a pénzét, az adós nem fogja rendezni a tartozását.

 

Mi azonban még akkor is tudunk segíteni, ha reménytelennek tűnik a helyzet.

 

Csapatunkban nagy szaktudással és tapasztalattal rendelkező követeléskezelők is vannak, akik már számos esetben bizonyították rátermettségüket a pénzbehajtásban, követeléskezelésben.

Az első lépés mindig egy alapos átvilágítás, hogy az adós cég szándékosan zárkózik el a fizetéstől vagy fizetési nehézség, esetleg fizetésképtelenség áll a háttérben. Ennek kiderítése azért fontos, mert ennek megfelelően kell meghatározni a következő lépéseket, követeléskezelő módszereket.

A követeléskezelés alkalmával mindig arra törekszünk, hogy lehetőség szerint békés úton rendeződjenek a vevői tartozások. A fennálló jogos követelés esetén gazdasági, jogi és gyakorlati tanácsadást is nyújtunk annak érdekében, hogy ügyfeleink végig tudják vinni a követeléskezeléssel járó procedúrákat és végül megkapják azt, ami jár nekik.

Segítséget nyújtunk a különböző hivatalos eljárások elindításában és teljes körű lebonyolításában is.

Előfordulhat persze, hogy a behajtás valamilyen oknál fogva ellehetetlenül. Ez esetben mindig az adott ügyre szabott alternatívákat dolgozunk ki, amik lehetővé teszik a fennálló pénzügyi tartozás megtérülését, mérséklését. Munkánk során kizárólag törvényes eszközökhöz, módszerekhez folyamodunk és a birtokunkba kerülő adatok, információk felhasználásával teremtjük meg a jogos követelések rendezésének feltételeit.

 

Akár nagy tömegű kintlévőségek szakszerű kezelését is ránk bízhatja, annak jogi, gazdasági és adminisztratív feladatait is ellátjuk.

 

Az egyedi eseteket is elvállaljuk, szükség esetén jogi és gazdasági tanácsadókat vonunk be a munkába, akik szakértelmükkel, tapasztalatukkal hozzájárulnak az ügy eredményességéhez.

A cég irányítójaként, ügyvezetőjeként kötelessége gondoskodni arról, hogy az adósságok behajtásra kerüljenek. Elvégre a kint lévő pénzek is a cég vagyonához tartoznak és amennyiben nem szentel kellő figyelmet a behajtásukra, azzal a saját vállalkozását károsítja. Súlyos esetben pedig a nemtörődöm hozzáállás veszteséghez, pénzügyi csődhöz is vezethet.

 

 

Ne hagyja, hogy megfosszák attól a vagyontól, ami Önt és a cégét illeti! Bízza ránk a követeléskezelést és mi garantáljuk, hogy jobban jár, mintha tétlen maradna!